Zhuhai Broadcast Film and Media Center

ProjectZhuhai, China

Located in a tropical climate in Southern China, GreenbergFarrow’s proposal aimed to mitigate the potential solar heat gain and other effects of constant direct sunlight and heat. A series of sun shades integrated horizontally across the façade greatly reduce solar gain, significantly lower cooling costs, while allowing for opportunities of natural light to enter the spaces within. Diagonal angles have been cast into the corners of the buildings, allowing for seamless integration of solar arrays, the latest in sustainable technology. A cascading series of green spaces, scaled large and small, are located throughout the ground floor and upper terraces, bringing ecological sensitivity and a softer, inviting experience to all areas of the project.

View All Projects